top of page
  • Cardinael

Waarom kiezen voor een veiligheidsdeur?

Een veiligheidsdeur in Antwerpen – uw woning goed beschermd

We leven in een maatschappij waar inbraken en criminaliteit steeds vaker voorkomen. Net daarom is het belangrijk om uw woning en eigendom te beschermen met een veiligheidsdeur.


Wat is een veiligheidsdeur?

Een veiligheidsdeur verschilt van een normale deur, omdat deze extra beveiligd is door meerdere sloten. Zo komt het vaak voor dat een veiligheidsdeur een meerpuntssluiting heeft, zware scharnieren en gemaakt is met een stevige metalen omlijsting. Ook de deur zelf wordt vaak gemaakt uit inbraakvertragende materialen zoals aluminium. Sommige mensen kiezen ervoor om de deur in te leggen met stalen platen. Om de kwaliteit te garanderen van een veiligheidsdeur vindt u vaak een certificering aan de zijkant.

Welke soorten veiligheidsdeuren in Antwerpen zijn er?

Op zich bestaan er twee soorten veiligheidsdeuren. Zo is er de klassieke stalen (of aluminium) deur. Bij deze deur werkt het materiaal al inbraakwerend en wordt dit aangevuld met zware scharnieren of dievenklauwen. Dat zorgt ervoor dat de deur erg sterk is en dus een goede weerstand tegen inbraak biedt. Wie niet houdt van de metalen look kan ervoor kiezen deze af te werken met laminaat of hout.

Een tweede optie is de keuze voor een houten veiligheidsdeur. Om deze deur inbraakwerend te maken, wordt deze ingelegd met stalen platen of aluminium. Ook hier zal de deur extra worden beveiligd met dievenklauwen, zware scharnieren of een meerpuntsveiligheidsslot. Bij een houten veiligheidsdeur behoudt de deur de uitstraling van een gewone deur.


Waarom kiezen voor een veiligheidsdeur

Zeker bij een appartement is de keuze voor een veiligheidsdeur geen overbodige luxe. Vaak is de toegang tot het gebouw niet inbraakveilig en geraken dieven dus al snel tot de deur van uw appartement. Maar ook met de klassieke voordeur van een woning kennen dieven vaak weinig problemen. Daarnaast is het ook mogelijk om een brandwerende veiligheidsdeur te kiezen waardoor u ook nog kunt profiteren van thermische isolatie en vlamdichtheid.

Plaats uw veiligheidsdeur in Antwerpen

Wilt u graag uw woning of appartement inbraakvrij maken en overweegt u het plaatsen van een veiligheidsdeur in Antwerpen? Slotenmakerij Cardinael helpt u graag! Vraag hen om een offerte.


11 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page