top of page
  • Cardinael

Opgepast voor malafide slotenmakers! Hoe herken je ze?

Bijgewerkt op: 6 feb. 2023


De malafide slotenmaker in België. Het is een fenomeen dat nog steeds redelijk vaak voorkomt, maar dat desondanks relatief onderbelicht blijft. Dat komt, onder andere, omdat er vaak een beroep wordt gedaan op een slotenmaker in het geval van noodzaak, bijvoorbeeld wanneer je jouw sleutel bent vergeten of wanneer je het slachtoffer van inbraak bent geworden. In dergelijke situaties staat kieskeurigheid wat betreft het zoeken naar een slotenmaker namelijk niet direct bovenaan je lijstje van prioriteiten en dat is begrijpelijk.

Het gevolg hiervan is dat het risico op het terechtkomen bij een malafide slotenmaker ook direct een pak groter is. Dergelijke dienstverleners azen juist op situaties waarin de klant te maken heeft met teleurstelling of stress, en daardoor niet volledig scherp meer is in het beoordelen van de slotenmaker die hij/zij om hulp vraagt. Dit is natuurlijk een scenario dat je koste wat kost wil vermijden en gelukkig zijn er verschillende elementen waar je malafide slotenmakers aan kan herkennen. Hieronder zetten we enkele van de belangrijkste daarvan voor jou op een rijtje.


Online reviews

Zelfs in situaties waarin je zo snel mogelijk een slotenmaker nodig hebt, is en blijft het verstandig om eerst even enkele online reviews op te zoeken. Malafide slotenmakers zullen altijd hun best doen om geen reviews (of in ieder geval geen negatieve) reviews online te hebben staan, maar het is toch de moeite waard om te checken alvorens een keuze te maken.


Extreme prijzen

Malafide slotenmakers hanteren vaak tarieven die niet overeenkomen met de gangbare prijzen die u bij andere slotenmakers vindt. Veel te hoge prijzen kunnen het resultaat zijn van hebzucht of een gebrek aan kennis, terwijl veel te lage prijzen juist een lokmiddel kunnen zijn om klanten aan te trekken en later inbrekers bij hen langs te sturen.


Tekenen voor aanvang van de werken

Iets dat ook vaak voorkomt wanneer je te maken hebt met malafide slotenmakers is dat ze je een formulier willen laten ondertekenen voordat de werkzaamheden worden aangevangen, soms zelfs voordat de “slotenmaker” ook maar naar je probleem gekeken heeft. Teken dit nooit! Een betrouwbare slotenmaker zal je dit namelijk nooit vragen.


Malafide slotenmakers op de markt buitensluiten?

Contacteer dan een eerlijke slotenmakerij zoals Slotenmaker Cardinael: een betrouwbare firma met een eigen winkel die al 55 jaar lang tevreden klanten maakt. Wij worden bovendien regelmatig gevraagd voor bijstand aan verzekeringen, politiediensten, deurwaarders, notarissen en advocaten.


Bel ons voor persoonlijk en vrijblijvend advies!

56 weergaven

Comentários


bottom of page