top of page
  • Cardinael

Geef inbrekers geen cadeau tijdens de feestdagen.

Bijgewerkt op: 6 feb. 2023


Het winterseizoen komt er weer aan en dat betekent dat het binnenkort ook weer tijd wordt voor de feestdagen. Zeker in december is het druk qua feestdagen met Sinterklaas, Kerstmis en eindejaar die elkaar snel opvolgen. Heerlijke tijden om gezellig samen met vrienden en familie door te brengen, terwijl het buiten kouder en donkerder wordt. Daar wil je vanzelfsprekend zorgeloos van kunnen genieten, dat heb je ook verdiend, maar helaas kijken ook inbrekers reikhalzend uit naar de feestdagen.

Als gevolg van alle vieringen en samenkomsten staan heel wat Vlaamse huizen ’s avonds leeg tijdens de feestdagen. Dat is ideaal voor criminelen, zeker omdat ze in de meeste gevallen vrij gemakkelijk kunnen inschatten wanneer je weg bent en wanneer je weer thuiskomt. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat je woning voldoende beveiligd is, altijd en zeker tijdens de feestdagen. Gelukkig zijn we bij Slotenmakerij Cardinael al meer dan een halve eeuw gespecialiseerd in inbraakpreventie in Antwerpen en omgeving, dus zetten we hieronder alvast enkele tips om je op de goede weg te helpen.


Brandende lichtjes

Een van de duidelijkste aanwijzingen dat iemand niet thuis (of niet wakker) is, is een gebrek aan licht binnenshuis. Laat dus wanneer je vertrekt naast de feestverlichting ook een ander lichtje of twee aan.


Verwittigde buren

Zeker wanneer je langer dan enkele uren weggaat, raden wij aan om je buren op de hoogte te brengen van je afwezigheid. In het geval van verdachte situaties in jouw afwezigheid kunnen zij zo nodig direct jou en de politie waarschuwen.


Gesloten ramen en deuren

Dit klinkt misschien logisch, maar je zou verbaasd zijn hoeveel slachtoffers van inbraak (per ongeluk) ergens een raampje of een deur open hadden laten staan. Zorg dat deze allemaal correct gesloten en op slot zijn voordat je vertrekt, ook als het maar voor enkele uren is.


Opgeruimde cadeaus

Al die kerstcadeaus horen er natuurlijk bij tijdens de feestdagen, maar wij raden toch aan om deze uit het zicht te leggen wanneer je vertrekt. Hetzelfde geldt voor de dozen van de (dure) cadeaus, terwijl eventuele geldgiften best direct naar de bank worden gebracht.


Meer weten over inbraakpreventie in Antwerpen en omgeving? Neem gerust en vrijblijvend contact op met de ervaren experts van Slotenmakerij Cardinael!


Bel ons voor persoonlijk en vrijblijvend advies!

15 weergaven

Opmerkingen


bottom of page